Wat is de Parenting Teenagers Course?

De Parenting Teenagers Course is een plek voor ontmoeting, herkenning en inspiratie. Je praat samen met andere ouders over herkenbare uitdagingen en ontvangt handvatten, tips en nieuwe ideeën voor thuis. Want iedere ouder wil graag het beste voor zijn kind!

Voor wie is de Parenting Teenagers Course?

  • Loop je rond met vragen over opvoeding?
  • Vraag je je af hoe jij je tieners kunt stimuleren in hun ontwikkeling?
  • Zoek je naar hoe je belangrijke waarden in je opvoeding integreert?
  • Ben je op zoek naar een juiste balans tussen loslaten en grenzen stellen?

Dan is de Parenting Teenagers Course echt iets voor jou! De cursus is voor ouders van 11- tot 18-jarigen. Het is bedoeld voor iedere ouder. Het maakt niet uit of je getrouwd bent of niet, waar je vandaan komt of dat je gelovig bent of niet. De cursus is gebaseerd op christelijke principes, maar is relevant voor zowel christelijke als niet-christelijke opvoeders.

Zijn je kinderen wat jonger? Dan is er de Parenting Children Course voor ouders van 0- tot 10-jarigen.

“Ik volgde de Parenting Teenagers Course omdat mijn oudste begint te puberen. Het leek mij goed om voor deze nieuwe opvoedbare bewust stil te staan bij mijn manier van opvoeden. De bijeenkomsten hebben mij enorm geïnspireerd en ervoor gezorgd dat ik een aantal zaken nu anders aanpak. Ik heb ervan genoten!”

– Deelnemer van de Parenting Teenagers Course

Hoe werkt de Parenting Teenagers Course?

De cursus wordt op verschillende locaties gegeven: in huiskamers, kerken, scholen of op een sportclub. De avond begint meestal met een gezellige maaltijd. Na het eten kijk of luister je naar een kort, inspirerend verhaal over het onderwerp van die avond. Daarna maak je een oefening en praat je met elkaar door. Geen vraag is te gek om te stellen!

Deze opvoedcursus wordt op allerlei manieren aangeboden in Nederland. Sommigen geven de cursus overdag als de kids naar school zijn. Anderen kiezen juist voor twee zaterdagen. En op sommige plekken zijn er vijf avonden gereserveerd. Het aanbod varieert, maar de inhoud blijft altijd hetzelfde. Vind een cursus en vraag de cursusleider naar details.

Tijdens de coronacrisis wordt de Parenting Teenagers Course online gegeven. Er is nog steeds ruimte voor ontmoeting, herkenning en inspiratie, maar dan in een online setting.

Waarom de Parenting Teenagers Course?

Opvoeden doe je samen! Je ontmoet andere ouders, herkent elkaars uitdagingen en valkuilen en denkt samen na over vragen rondom de ontwikkeling van jullie tieners. En natuurlijk lach je ook om elkaars anekdotes! Iedereen komt met eigen vragen, verhalen en ideeën. Daar is alle ruimte voor. After all, it takes a village to raise a child!

Welkom

Lijkt het je wat? Je bent van harte welkom op een Parenting Teenagers Course bij jou in de buurt. Vind een cursus bij jou in de buurt.