Wat is de Parenting Children Course?

De Parenting Children Course is een plek voor ontmoeting, herkenning en inspiratie. Je praat samen met andere ouders over herkenbare uitdagingen en ontvangt handvatten, tips en nieuwe ideeën voor thuis. Want iedere ouder wil graag het beste voor zijn kind!

Voor wie is de Parenting Children Course?

  • Loop je rond met vragen over opvoeding?
  • Vraag je je af hoe jij je kinderen kunt stimuleren in hun ontwikkeling?
  • Hoe je belangrijke waarden integreert in je opvoeding?
  • Ben je op zoek naar een juiste balans tussen loslaten en grenzen stellen?

Dan is Parenting Children Course echt iets voor jou! De cursus is voor ouders van 0 tot 10-jarigen. Het is voor iedere ouder, ongeacht burgerlijke staat, culturele achtergrond of levensovertuiging. De cursus is gebaseerd op christelijke principes, maar is relevant voor zowel christelijke als niet-christelijke opvoeders.

Zijn je kinderen al wat ouder? Dan is er de Parenting Teenagers Course voor ouders van 11- tot 18-jarigen.

De Parenting Children Course is voor ouders van 0-10-jarigen

Hoe werkt de Parenting Children Course?

De cursus wordt op verschillende locaties gegeven: in huiskamers, kerken, scholen of op een sportclub. De avond begint meestal met een gezellige maaltijd. Na het eten kijk of luister je naar een kort, inspirerend verhaal over het onderwerp van die avond. Daarna maak je een oefening en praat je met elkaar door. Geen vraag is te gek om te stellen!

Deze opvoedcursus wordt op gevarieerde manier aangeboden in Nederland. Sommige cursusleiders geven de cursus op twee zaterdagen en andere kiezen voor vijf opeenvolgende bijeenkomsten.

Tijdens de coronacrisis wordt de Parenting Children Course online gegeven. Er is nog steeds ruimte voor ontmoeting, herkenning en inspiratie, maar dan in een online setting.

Waarom de Parenting Children Course?

Opvoeden doe je samen! Je ontmoet andere ouders, herkent dezelfde uitdagingen en valkuilen en denkt samen na over vragen rondom de ontwikkeling van jullie kinderen. En natuurlijk lach je ook om elkaars anekdotes! Iedereen komt met eigen vragen, verhalen en ideeën. Daar is alle ruimte voor. After all, it takes a village to raise a child!

‘Ik heb drie kinderen tussen de drie en twaalf jaar. De Parenting Children Course was voor mij heel bruikbaar en inspirerend. Ik keek kritisch naar mijn manier van opvoeden en kan makkelijk aan de slag met de tips en theorie!’

– Deelnemer

Welkom

Lijkt het je wat? Je bent van harte welkom op een Parenting Children Course Online. Vind een online cursus.