Wat is de Parenting Course?

Wat is de Parenting Course?

In gesprek met andere ouders

De Parenting Course is een plek voor ontmoeting, herkenning en inspiratie. Je praat samen met andere ouders over herkenbare uitdagingen en ontvangt handvatten, tips en nieuwe ideeën voor thuis. Want iedere ouder wil graag het beste voor zijn kind! Hoe kun je je kind stimuleren in de ontwikkeling? Welke dingen zijn belangrijk in ons gezinsleven? Hoe vind je de juiste balans tussen grenzen stellen en loslaten? Al deze vragen en nog veel meer komen aan bod tijdens de cursus. Er zijn twee varianten van de Parenting Course: de Parenting Children Course voor ouders van kinderen in de leeftijd van 0-10 jaar en de Parenting Teenagers Course voor ouders met kinderen tussen de 11-18 jaar.

Bekijk wat Agnes leerde van de Parenting Course
Hoe werkt de Parenting Course?

De bijeenkomsten

De cursus wordt op verschillende locaties gegeven: in huiskamers, kerken, scholen of in het buurthuis. De avond begint meestal met een gezellig moment met alle ouders: een kop koffie of thee met wat lekkers, een borrelplankje of een maaltijd. Na het eten kijk of luister je naar een kort, inspirerend verhaal over het onderwerp van die avond. Daarna ga je aan de hand van korte opdrachten in inspirerende gespreksvragen met elkaar in gesprek over het thema. Geen vraag is te gek om te stellen!

Deze opvoedcursus wordt op gevarieerde manier aangeboden in Nederland. Sommige cursusleiders geven de cursus op twee zaterdagen en andere kiezen voor vijf opeenvolgende bijeenkomsten. Bekijk in het cursusoverzicht welke cursussen er bij jou in de buurt worden gegeven.

Thema's van de Parenting Course

Met elkaar in gesprek

Tijdens de Parenting Course komen verschillende thema’a aan bod waar je samen met de andere ouders over in gesprek gaat.

De thema’s van de Parenting Children Course:

  1. Basis: Bouwen aan veiligheid
  2. Behoeften: Ontdekken van genegenheid
  3. Grenzen: Ontwikkelen van vrijheid
  4. Relaties: Leren van sociale vaardigheden
  5. Ruimte: Groeien naar zelfstandigheid

De thema’s van de Parenting Teenagers Course:

  1. Het doel voor ogen houden
  2. Tegemoetkomen aan behoeften
  3. Grenzen stellen
  4. Emotionele gezondheid ontwikkelen
  5. Groeien in verantwoordelijkheid
Voor wie is de Parenting Course?

Voor alle opvoeders

Iedereen die een rol speelt in de opvoeding van kinderen, is welkom bij een Parenting Course! Vaders, moeders, voogden, pleegouders, we kunnen allemaal van elkaar leren. Opvoeden doe je samen! Tijdens de Parenting Course ontmoet je andere ouders, herken je elkaars uitdagingen en valkuilen en denk je samen na over vragen rondom de ontwikkeling van jullie kinderen. En natuurlijk lach je ook om elkaars anekdotes! Iedereen komt met eigen vragen, verhalen en ideeën. Daar is alle ruimte voor. After all, it takes a village to raise a child!

Vind een Parenting Course bij jou in de buurt